niedziela, 9 czerwca 2013

Mielone z kolorowymi dodatkami

                               Tradycyjne mielone mogą się znudzić. Ale dodając kilka magicznych składników nabierają one nowego wyglądu i smaku. Tak więc chyba jednak nigdy się nie znudzą.

  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g kapusty pekińskiej
  • 1 szk rzeżuchy ( objętościowo )
  • 2 jajka
  • 1/3 szk wody
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • Dodatkowo :
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

 czytaj więcej :
Mięso umyć i pokroić na kawałki. Marchew i cebulę obrać i umyć, kapustę pokroić na kawałki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W maszynce do mięsa na grubym sitku zmielić mięso razem z cebulą i marchewką a także kapustą pekińską. Do zmielonych składników dodać czosnek, rzeżuchę, jajka oraz pozostałe składniki oraz przyprawy i wyrobić masę. Z przygotowanej masy formować okrągłe kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoto brązowy kolor. Podawać gorące z surówką i ziemniakami.

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.