wtorek, 25 lutego 2014

Duszone udka curry


rozwiń i czytaj przepis :

  • 3 udka z kurczaka
  • 1/2 łyżeczki czerwonej czubrycy ostrej
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 szczypty czarnego pieprzu
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 szk bulionu ( rosół )
  • 4 łyżki oleju rzepakowego

PRZYGOTOWANIE:

Udka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć solą i posypać czubrycą oraz curry i zostawić na 15 minut. Po tym czasie do szerokiego garnka lub na patelnię wlać olej, rozgrzać go i ułożyć udka skórą do dołu. Podsmażyć, obrócić i smażyć jakieś 5 minut. Następnie podlać udka bulionem, przykryć pokrywką i na małym ogniu dusić do miękkości. Gotowe udka można podawać na gorąco, ale równie dobrze smakują na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.