niedziela, 25 lutego 2018

Colesław

Znana i lubiana surówka colesław.
Jakoś długo się do niej przymierzałam i w końcu zrobiłam.
Bardzo smaczna, polecam.





1/2 główki białej kapusty ( małej )
2 marchewki
2 łyżki cukru pudru
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki soli

Kapustę i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( można użyć robota ).
Potarte warzywa umieścić w misce.
Dodać pozostałe składniki i wymieszać surówkę.
Zakryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin aby smaki dobrze się przegryzły.
Podawać jako dodatek do drugich dań obiadowych lub do tego co lubimy.
Ja podałam do żeberek w sosie i ziemniaków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...