Sałatka z sosem |
1 łodyga selera naciowego
5 pomidorków koktajlowych
1/2 dużej papryki
1 mała cebula
Sos :
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka szczypiorku
5 łyżek oleju ryżowego
1 łyżka musztardy chrzanowej
mix chili do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
Sałatę wrzucić do miski.
Seler, paprykę i cebulę pokroić w paseczki, pomidorki
na ćwiartki i dodać do sałaty.
Przemieszać.
Do blendera wrzucić koperek, pietruszkę, wszystkie przyprawy i zmiksować.
Powstały sos odstawić do przegryzienia się smaków. W międzyczasie przypomnę Wam, że ta sałatka jest nie tylko pyszna, ale i bardzo zdrowa, a to ze względu na dużą ilość witaminy C, która nie tylko chroni naszą pamięć, zmniejsza ryzyko chorób serca, ale także spowalnia procesy starzenia. Czy to nie wspaniała wiadomość?
Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać na 3-4 minuty przed podaniem.
oj zjadłabym, zjadła :)))
OdpowiedzUsuń