niedziela, 6 maja 2012

Pekinka w sosie czosnkowym

                                     Z kapusty pekińskiej można robić różne wariacje smakowe i składnikowe. Dzisiaj zrobiłam surówkę z pekinki z sosem czosnkowym.


składniki :
1/2 kapusty pekińskiej
1 mała czerwona papryka
1 mała cebula biała
1 mała czerwona cebula
2 łyżki posiekanego koperku
Sos :
2 łyżki ketchupu
3 łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
3 ząbki czosnku
mix chili Scotch Bonnet

sposób przygotowania :
Do miseczki włożyć majonez, ketchup, przyprawy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystko wymieszać i odstawić.
D o drugiej miski posiekać kapustę pekińską, dodać pokrojone obie cebule, pokrojoną w paseczki paprykę i posiekany czosnek.
Do tych składników dodać przygotowany sos i dokładnie wymieszać surówkę.
Spożywać po przegryzieniu się smaków, czyli po około 10 minutach.

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.