3 kotlety ze schabu ( po 150 g )
Nadzienie :
8 połówek szparagów ( dolne części )
1/3 czerwonej papryki
1/3 żółtej papryki
1 duża pieczarka
2 łyżki posiekanego koperku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
2 łyżki masła
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Oprószyć solą i pieprzem.
Szparagi oskrobać za pomocą szorstkiej ( nowej ) ściereczki i pokroić na kawałki.
Obie papryki i pieczarki pokroić w kostkę.
Na patelni roztopić masło, wrzucić składniki nadzienia i podsmażyć.
Dodać koperek i doprawić do smaku.
Nadzienie przestudzić, po czym rozłożyć na rozbite kotlety i zwinąć w roladki.
Każdą roladkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i zawiązać końce.
W garnku zagotować wodę, włożyć roladki i gotować 20 minut.
Po ugotowaniu można spożywać od razu lub podsmażyć ( ja podsmażyłam ).
Nadzienie :
8 połówek szparagów ( dolne części )
1/3 czerwonej papryki
1/3 żółtej papryki
1 duża pieczarka
2 łyżki posiekanego koperku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
2 łyżki masła
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Oprószyć solą i pieprzem.
Szparagi oskrobać za pomocą szorstkiej ( nowej ) ściereczki i pokroić na kawałki.
Obie papryki i pieczarki pokroić w kostkę.
Na patelni roztopić masło, wrzucić składniki nadzienia i podsmażyć.
Dodać koperek i doprawić do smaku.
Nadzienie przestudzić, po czym rozłożyć na rozbite kotlety i zwinąć w roladki.
Każdą roladkę zawinąć szczelnie w folię spożywczą i zawiązać końce.
W garnku zagotować wodę, włożyć roladki i gotować 20 minut.
Po ugotowaniu można spożywać od razu lub podsmażyć ( ja podsmażyłam ).
bajecznie wygląda to danie, dzięki różnobarwnemu nadzieniu! cieszy moje oczy, a na pewno po spróbowaniu pocieszyło by się podniebienie :D
OdpowiedzUsuń