piątek, 8 czerwca 2012

Koreczki XXL

                                     I kolejna propozycja z serii szybki koreczkowych przekąsek. Tym razem w wersji xxl.


Składniki na 5 koreczków
1/2 bakłażana
5 koktajlowych pomidorków
10 marynowanych pieczarek
5 marynowanych cebulek perłowych
5 plasterków chorizo
1 grubszy plaster żółtego sera
1 liść sałaty rzymskiej
5 zielonych papryczek nadziewanych serkiem ( w zalewie )
5 patyczków do szaszłyków

Bakłażana kładziemy na równym podłożu.
Wzdłuż przez środek bakłażana wbijamy patyczki do szaszłyków.
Pomidory myjemy, plaster sera kroimy na 5 kwadratowych kawałków.
Papryczki odsączamy z zalewy.
Umyty i osuszony liść sałaty również dzielimy na 5 części.
Zabieramy się do tworzenia koreczków.
Najpierw na każdy patyk nabijamy pomidorki, następnie po jednej pieczarce.
Potem cebulkę perłową i chorizo.
Znowu nabijamy po pieczarce, następnie ser, sałatę i na koniec papryczki z serem.
Wystające części patyczków odcinamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.