poniedziałek, 16 lipca 2012

Konserwowanie ogórków z Marsylem

                                               Jak obiecałam, dziś końcowy efekt konserwowania ogórków z przyprawą firmy http://www.marsyl.pl/, którą dostałam od http://www.przyslijprzepis.pl/.



3 tygodnie temu zrobiłam ogórki z przyprawą do konserwowania ogórków.  Tutaj znajdziecie pierwszą relacje z testu : http://ewa-wkuchni.blogspot.com/2012/06/ogorki-konserwowe-z-przyprawa-firmy.html Zrobiłam je ściśle z przepisem na opakowaniu. I po zakręceniu słoików nastał okres wyczekiwania. Po upływie wymaganego czasu słoik z ogórkami został otwarty. Wszyscy czekaliśmy niecierpliwie aż ten dzień nastąpi. Tym bardziej, że nie korzystam z gotowych mieszanek przypraw, a ta pachnie pięknie. I tak po spróbowaniu ogórków mogę stwierdzić, że są twarde a nie miękkie ( bo czasami tak się może zdarzyć ), że aż chrupią po przegryzieniu.. W smaku bardzo dobre choć ja osobiście dodałabym jeszcze soli ( lubię słone choć wiem, że to niezdrowe ). Bardzo aromatyczne, bo przyprawa w pełni oddaje całą swoją paletę smaku i zapachu. Jednym słowem pyszne.  Mimo tego, że jak pisałam stronię od gotowców to ta przyprawa na pewno nie jeden raz zagości w moim domu.




1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.