400 g makaronu ze szpinakiem i pomidorami
1 podwójna pierś z kurczaka
2 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki sosu teryiaki
1/2 łyżeczki przyprawy Morski skarb
3 szczypty pieprzu kolorowego
olej do smażenia
5 łyżek sosu chili słodko pikantnego
200 ml wody
1/2 kostki rosołowej
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Piersi umyć, osuszyć i pokroić pod skosem na plasterki.
Mięso wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy i wymieszać.
Odstawić na 30 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej.
Wrzucić mięso i smażyć z obu stron.
Podlać wodą rozmieszaną z kostką rosołową, dodać sos chili i dusić około 3 minuty.
Wszystko zagęścić mąką ziemniaczaną zmieszaną z odrobiną wody.
Ugotować makaron all dente w osolonej wodzie i podać go z przygotowanym kurczakiem.
1 podwójna pierś z kurczaka
2 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki sosu teryiaki
1/2 łyżeczki przyprawy Morski skarb
3 szczypty pieprzu kolorowego
olej do smażenia
5 łyżek sosu chili słodko pikantnego
200 ml wody
1/2 kostki rosołowej
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Piersi umyć, osuszyć i pokroić pod skosem na plasterki.
Mięso wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy i wymieszać.
Odstawić na 30 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej.
Wrzucić mięso i smażyć z obu stron.
Podlać wodą rozmieszaną z kostką rosołową, dodać sos chili i dusić około 3 minuty.
Wszystko zagęścić mąką ziemniaczaną zmieszaną z odrobiną wody.
Ugotować makaron all dente w osolonej wodzie i podać go z przygotowanym kurczakiem.
wygląda strasznie apetycznie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
wygląda fantastycznie :)
OdpowiedzUsuń