wtorek, 10 lipca 2012

Lody truskawkowo jogurtowe

                            Trochę się ochłodziło, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby zjeść domowego loda ze świeżych truskawek.


1 jogurt pitny truskawkowo poziomkowy ( 300 g )
20 dużych truskawek
2 łyżki cukru

Truskawki umyć, pozbawić szypułek.
Wrzucić je do rozdrabniacza, wsypać cukier.
Następnie wlać jogurt.
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
Powstałą masą napełniać foremki do lodów, nałożyć zatyczki i ustawić na stojaczku.
Stojak z napełnionymi foremkami wstawić do zamrażalnika na około godzinę.
Po tym czasie lody są gotowe do spożycia.

2 komentarze:

  1. same pyszności u mnie się chłodzi masa lodowa wieczorem będę robić lody

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, uwielbiam lody, dobrze mieć domowy zapas ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.