1 jogurt pitny truskawkowo poziomkowy ( 300 g )
20 dużych truskawek
2 łyżki cukru
Truskawki umyć, pozbawić szypułek.
Wrzucić je do rozdrabniacza, wsypać cukier.
Następnie wlać jogurt.
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
Powstałą masą napełniać foremki do lodów, nałożyć zatyczki i ustawić na stojaczku.
Stojak z napełnionymi foremkami wstawić do zamrażalnika na około godzinę.
Po tym czasie lody są gotowe do spożycia.
20 dużych truskawek
2 łyżki cukru
Truskawki umyć, pozbawić szypułek.
Wrzucić je do rozdrabniacza, wsypać cukier.
Następnie wlać jogurt.
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
Powstałą masą napełniać foremki do lodów, nałożyć zatyczki i ustawić na stojaczku.
Stojak z napełnionymi foremkami wstawić do zamrażalnika na około godzinę.
Po tym czasie lody są gotowe do spożycia.
same pyszności u mnie się chłodzi masa lodowa wieczorem będę robić lody
OdpowiedzUsuńMmm, uwielbiam lody, dobrze mieć domowy zapas ;)
OdpowiedzUsuń