niedziela, 26 sierpnia 2012

Udka burrito z warzywami

                               No i przyszedł czas na test kolejnej przyprawy firmy Kotanyi i dodam od razu, że znowu nietypowe wykorzystanie tej przyprawy. A jest to przyprawa do burrito. Udka wyszły bardzo smaczne i z warzywami świetnie się komponowały. Kolejna pyszna przyprawa godna polecenia i nie tylko do tradycyjnego burrito.


3 udka z kurczaka
1 łyżka przyprawy do burrito
1 łyżeczka czosnku staropolskiego
3 szczypty pieprzu kolorowego
1 łyżeczka soli
3 żółte gruntowe pomidory
1/2 żółtej papryki
1/2 czerwonej papryki
3 ząbki czosnku
200 g cukinii
3 łyżki sosu sojowego

Udka umyć i osuszyć.
Przyprawę do burrito, czosnek staropolski, sól i pieprz kolorowy wymieszać i natrzeć tą mieszanką udka.
Zostawić je na co najmniej godzinę.
Warzywa pokroić na kawałki i skropić sosem sojowym.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć udka a na nie wyłożyć warzywa.
Naczynie zakryć pokrywką i wstawić je do piekarnika.
Udka piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.
 ( Ja lubię takie warzywa miękkie, ale jeśli ktoś woli twardsze to warzywa można wrzucić do udek w połowie pieczenia. )


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.