- 3 plastry karkówki ( po około 200 g )
- 6 łyżek sosu francuskiego ( na bazie musztardy Dijon, oleju rzepakowego i przypraw )
- 1 łyżeczka soli czosnkowej
- pieprz do smaku
- 3-4 jajka ( w zależności od wielkości )
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Plastry karkówki umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa ( nie za
cienko ). Oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Z każdej strony za pomocą
pędzla silikonowego lu innego przeznaczonego do żywności posmarować
sosem francuskim i zostawić tak na 20 - 30 minut. Jajka wybić do miski,
doprawić solą i pieprzem i rozbełtać. Na patelni rozgrzać olej. Każdy
kotlet obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w jajku i ponownie w
tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto brązowy kolor z obu
stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.