sobota, 1 grudnia 2012

Karkowe kotlety w panierce

                          Te kotlety zostały zrobione z dodatkiem pysznego sosu francuskiego firmy Tarsmak. Niby zwykłe a jednak bardzo soczyste i z fajną nutką sosu na bazie musztardy Dijon, oleju rzepakowego i przypraw.

  • 3 plastry karkówki ( po około 200 g )
  • 6 łyżek sosu francuskiego ( na bazie musztardy Dijon, oleju rzepakowego i przypraw )
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej
  • pieprz do smaku
  • 3-4 jajka ( w zależności od wielkości )
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Plastry karkówki umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa ( nie za cienko ). Oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Z każdej strony za pomocą pędzla silikonowego lu innego przeznaczonego do żywności posmarować sosem francuskim i zostawić tak na 20 - 30 minut. Jajka wybić do miski, doprawić solą i pieprzem i rozbełtać. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w jajku i ponownie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto brązowy kolor z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.