- Składniki na jedną porcję :
- 1 garść mieszanki sałat
- kilka liści świeżego szpinaku
- 4 plastry wędzonej polędwicy
- 5 cząstki mandarynki
- kilka czerwonych fasolek z puszki
- 2/3 łyżki startego żółtego sera
- 1 szczypta czarnuszki
- Sos :
- 1 łyżeczka musztardy lipowej
- 1 łyżeczka przegotowanej zimnej wody
- 1 łyżeczka oleju ryżowego
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- kilka kropel octu ryżowego
- PRZYGOTOWANIE:
W szklance rozmieszać składniki na sos i odstawić na chwilę. Na talerzu ułożyć czyste liście mieszanki sałat i porwane na kawałki liście szpinaku. Następnie plastry polędwicy zwinąć w stożki i ułożyć je w sałacie a w środek polędwicy powkładać cząstki mandarynki. Następnie posypać fasolą i serem oraz czarnuszką. Na koniec sałatkę polać przygotowanym sosem. Sałatkę można podawać po krótkiej chwili jak sos się przegryzie ze składnikami sałatki.
środa, 27 marca 2013
Sałatka z mandarynkowym pazurem
Znam osoby, które na hasło owoc w sałatce warzywnej patrzy na mnie z byka. Ale taka kombinacja jest smaczna i jeśli tych owoców jest nie za dużo to świetnie się one uzupełniają z pozostałymi składnikami. Nie bójmy się dodawać owoców do sałatek bo bardzo wzbogacają jej smak.
2 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pyszna musi być:)
OdpowiedzUsuńTak jest smaczna a co ważne zdrowa :)
OdpowiedzUsuń