niedziela, 2 czerwca 2013

Pekinka z pomidorem i rzeżuchą

                                  Wiem, że się powtarzam i powtarzam ale znowu pekinka w nowym wydaniu. Dziś z pomidorem i rzeżuchą. Typowo ale z witaminami i smacznie.

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 cebula
  • 3 średnie pomidory
  • 1 szk rzeżuchy ( objętościowo )
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • kilka łyżek oleju

 czytaj więcej ;
Kapustę oczyścić z ewentualnych ciemnych części i posiekać. Cebulę obrać, umyć razem z pomidorami. Cebulę i pomidory pokroić na ćwiartki a następnie w plasterki. Wszystko wrzucić do miski, dodać rzeżuchę i przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową surówkę odstawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do drugich dań mięsnych lub np. hamburgerów.

5 komentarzy:

  1. Mmm, uwielbiam takie suróweczki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj :) Nominuję Cię do nagrody http://malpandom.blogspot.com/2013/06/nominacja.html pozdrawiam Cię jak najserdeczniej :)

    Małomiasteczkowa Pani Domu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pięknie, zdrowo, kolorowo:) lubię takie dania:) pozdrawiam: www.martawkuchni.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo dziękuję za miłe komentarze :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.