czwartek, 11 lipca 2013

Sałatka obiadowa

  • 2 duże pomidory
  • 1 świeży ogórek ( długi )
  • 1 czerwona cebula
  • 1/3 szk rzeżuchy
  • 1/3 szk posiekanej natki pietruszki
  • sól himalajska do smaku
  • czerwona czubryca ostra do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1 saszetka oleju kukurydzianego ( 30 ml )
  • cukier do smakuczytaj dalej :
  •  
    Cebulę obrać i umyć z pomidorami i ogórkiem. Wszystkie warzywa pokroić według uznania i wrzucić do miski. Następnie dodać rzeżuchę i natkę pietruszki oraz olej i przyprawy do smaku. Wymieszać sałatkę i odstawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków. Po chwili spróbować i w razie konieczności jeszcze doprawić.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.