rozwiń i czytaj przepis ;
- 500 g fileta z morszczuka ( po rozmrożeniu )
- pieprz cytrynowy
- sól morska z magnezem
- bułka tarta do panierowania
- olej rzepakowy do smażenia
- 3 jajka
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
Filety z 
morszczuka po rozmrożeniu umyć i osuszyć. Każdy filet przeciąć na pół a 
potem oprószyć solą i mocno pieprzem cytrynowym ( jeśli ktoś nie lubi 
może dać pieprzu mniej ). Tak przyprawione ryby zostawić na 20 minut. 
Potem jajka rozbełtać z odrobiną soli i papryką, na talerz wysypać bułkę
 tartą a na patelnie wlać olej. Filety maczać w jajku, panierować w 
bułce tartej i smażyć na gorącym oleju na złoto brązowy kolor. Po 
usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać 
np. z frytkami i surówką.

 
pycha:D
OdpowiedzUsuń