niedziela, 19 stycznia 2014

Panierowany morszczuk


rozwiń i czytaj przepis ;

  • 500 g fileta z morszczuka ( po rozmrożeniu )
  • pieprz cytrynowy
  • sól morska z magnezem
  • bułka tarta do panierowania
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 3 jajka
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
PRZYGOTOWANIE:
Filety z morszczuka po rozmrożeniu umyć i osuszyć. Każdy filet przeciąć na pół a potem oprószyć solą i mocno pieprzem cytrynowym ( jeśli ktoś nie lubi może dać pieprzu mniej ). Tak przyprawione ryby zostawić na 20 minut. Potem jajka rozbełtać z odrobiną soli i papryką, na talerz wysypać bułkę tartą a na patelnie wlać olej. Filety maczać w jajku, panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju na złoto brązowy kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać np. z frytkami i surówką.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.