rozwiń i czytaj przepis :
- 400 g masy krówkowej kawowej
- 200 g miękkiego masła
- 2 szk mąki pszennej typ 500
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 1/2 szk oranżady
Masę przełóż do miski i za pomocą miksera chwilę miksuj.
Dodaj masło i ucieraj aż masa połączy się z margaryną i nie będzie grudek.
Następnie wbijaj po jednym jajku i utrzyj do gładkiej masy.
Na koniec przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia, wymieszaj, wlej oranżadę i ponownie wymieszaj a potem napełnij ciastem foremki do babeczek włożone w otwory blachy do muffinek.
Babeczki piecz 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu można je posypać cukrem pudrem ale są wystarczająco słodkie.
Mniamuśnie Ewciu:)
OdpowiedzUsuń