rozwiń i czytaj przepis :
1 kg truskawek
60 g biszkoptów ( u mnie okrągłe )
1 konfitur-fix ( 25 g )
350 g cukru
3 łyżki karmelu z wanilią ( w młynku )
Truskawki umyć i oberwać szypułki a potem pokroić je na kawałki i wrzucić do garnka.
Biszkopty drobno rozkruszyć.
Następnie wsypać cukier, konfitur-fix oraz biszkopty i karmel z wanilią i wszystko dokładnie wymieszać.
Garnek postawić na dużym ogniu i od zagotowania gotować dżem 3 minuty ciągle mieszając.
Gorącym dżemem napełnić słoiki i szczelnie zakręcić pokrywki.
Dżem przechowywać w chłodnym i przewiewnym miejscu.
wow, chętnie bym spróbowała takich smaków:)
OdpowiedzUsuńDżem z biszkoptami...? Tego jeszcze nie widziałam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam Wam ten dżem. Wczoraj zjedliśmy z naleśnikami i dżem jest bardzo kremowy a kawałki owoców wyczuwalne. Spróbuję zrobić podobny z innymi owocami :)
OdpowiedzUsuń