Przepis bierze udział w konkursie
2 garście mixu sałat
2 cienkie kiełbaski śląskie
kilka cienko pokrojonych plasterków sera korycińskiego naturalnego Czesławy Zarzeckiej
6 daktylowych pomidorków
1 łyżka kukurydzy z puszki ( czubata )
czarny sezam do posypania
Sos :
3 łyżki oleju
1 łyżeczka octu
sól
pieprz
1/2 łyżeczki ostrej musztardy
cukier
Sałatę opłukać i osuszyć w suszarce lub zawinąć w czystą ściereczkę.
Osuszoną sałatę przełożyć do dwóch miseczek.
Kiełbaski pokroić ukośnie w plasterki a pomidorki na połówki.
Na sałacie rozłożyć kiełbasę i pomidory, następnie doda plasterki sera i kukurydzę.
Składniki sosu dokładnie wymieszać i polać sałatki w miseczkach.
Na sam koniec posypać czarnym sezamem.
Podawać po około pięciu minutach gdy sałatka się lekko przegryzie.
Wygląda pięknie.
OdpowiedzUsuń