1,5 szk mąki tortowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g miękkiej margaryny do pieczenia
4 wiejskie jajka
3/4 szk cukru
2 łyżki bułki tartej
ok. 1 szk czereśni
ok. 3/4 szk jagód
cukier puder
Miękką margarynę utrzeć z cukrem.
Potem dodać jajko, dobrze wymieszać i tak aż do ostatniego jajka.
Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko do miski z masą i wymieszać.
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch posypać odrobiną bułki tartej i wyłożyć owoce.
Najpierw wydrylowane czereśnie a potem jagody ( można lekko docisnąć ).
Ciasto piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Upieczone posypać cukrem pudrem.
No i prosze zajrzeć do gazetek :)
Mniam! zjadłabym z chęcią:)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się - smacznego :)
OdpowiedzUsuń