Kluseczki podałam na porcelanie Agawa Platin
3 l rosołu dobrze doprawionego
2 szk mąki
2 jajka
ok. 1 szk wody
ok. 400 g wątróbki drobiowej
ok. 1/2 szk bułki tartej
Mąkę, wodę i jajka dokładnie wymieszać.
Wątróbki za pomocą noża zetrzeć na desce ( błonki zostaną nam na desce ) lub zmielić na drobnych oczkach.
Wątróbkę dodać do ciasta, wymieszać a następnie dodać bułkę tartą i ponownie wymieszać.
Masa ma być gęsta.
Na gotujący się rosół kłaść łyżeczką małe porcje masy i gotować kluski od wypłynięcia około 15 minut.
Podawać na gorąco z rosołem i pokrojoną marchewką oraz świeżą natką pietruszki.
I tradycyjnie gazetki i promocje - zajrzyjcie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.