2 kg jagód
800 g cukru
2 konfitur fix ( 2 x 25 g )
Jagody przebrać, szybko opłukać i odcedzić na sicie.
Przełożyć je do garnka, wsypać cukier wymieszany z konfitur fix i wszystko wymieszać.
Wszystko doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty.
Gorącą konfiturą napełnić słoiczki i szybko, szczelnie zakręcić zakrętki.
Zostawić do wystudzenia a potem przechowywać w chłodnym miejscu.
Nie zapomnijcie zerknąć na promocje :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.