czwartek, 24 maja 2018

Pieczarkowa sałatka

Przepis na tę sałatkę znany jest od dawna.
Ja dopiero pierwszy raz ją robiłam.
Smaczna i szybka w przygotowaniu.


600 g pieczarek
2 cebule
4 ogórki konserwowe
4 ugotowane na twardo jajka
1/2 pęczka natki pietruszki
4 łyżki majonezu
1,5 łyżki musztardy
do smaku :
sól
pieprz

Cebulę pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem.
Pieczarki pokroić na plasterki i gotować około 5 minut, odcedzić.
Natkę posiekać, ogórki pokroić w kostkę a jajka zetrzeć na grubych oczkach.
Składniki umieścić w misce, dodać majonez i musztardę oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać sałatkę.
Przed podaniem dobrze jest schłodzić sałatkę około 2 godzin.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.