środa, 30 października 2019

Pasta drobiowa z marchewką

Też zastanawiacie się czasami co zrobić z mięsem, które zostało Wam z rosołu ?
Nie ma nic prostszego jak przygotowanie pasty na kanapki.
Wystarczy zblendować, doprawić do smaku i mamy super pastę.
Można ją przechowywać bez pasteryzacji kilka dni w lodówce.
Jeśli zaś macie sporo tego mięsa to pastę można zapasteryzować.


Pasta drobiowa z marchewką



Pasta drobiowa z marchewką

Pasta drobiowa z marchewką - składniki


800 g mięsa drobiowego z rosołu ( u mnie kaczka, kurczak, indyk )
1 duża marchewka z rosołu
1/3 szk rosołu
1 łyżka masła ( kopiasta )
do smaku :
sól
pieprz
czosnek granulowany

Pasta drobiowa z marchewką - przygotowanie


Mięso z rosołu i marchewkę wrzucić do naczynia, dodać letni rosół, masło i przyprawy i wszystko zbelndować.
W miarę konieczności doprawić.
Gotową pastę przełożyć do słoiczków.
Przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu kilku dni.
Do dłuższego przechowania zapasteryzować.

Pasta drobiowa z marchewką


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.