Nie ma nic prostszego jak przygotowanie pasty na kanapki.
Wystarczy zblendować, doprawić do smaku i mamy super pastę.
Można ją przechowywać bez pasteryzacji kilka dni w lodówce.
Jeśli zaś macie sporo tego mięsa to pastę można zapasteryzować.
Pasta drobiowa z marchewką
Pasta drobiowa z marchewką - składniki
800 g mięsa drobiowego z rosołu ( u mnie kaczka, kurczak, indyk )
1 duża marchewka z rosołu
1/3 szk rosołu
1 łyżka masła ( kopiasta )
do smaku :
sól
pieprz
czosnek granulowany
Pasta drobiowa z marchewką - przygotowanie
Mięso z rosołu i marchewkę wrzucić do naczynia, dodać letni rosół, masło i przyprawy i wszystko zbelndować.
W miarę konieczności doprawić.
Gotową pastę przełożyć do słoiczków.
Przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu kilku dni.
Do dłuższego przechowania zapasteryzować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.