Robi się je błyskawicznie i muszę przyznać, że błyskawicznie znikają.
Jeśli chcecie aby wytrwały do dnia następnego to zróbcie podwójną porcję.
Przepis pochodzi z internetu ale na stałe zagości na mojej liście szybkich wypieków.
Polecam bo są smaczne i nawet dzieci mogą pomóc w ich robieniu.
A jabłka teraz smakują najlepiej i jeszcze jak pochodzą z własnego sadu to już super.
A jabłka teraz smakują najlepiej i jeszcze jak pochodzą z własnego sadu to już super.
Ciasteczka z jabłkami - składniki
250 g masła
2 szk mąki
250 g mielonego twarogu
2 łyżki cukru pudru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do posypania ciasteczek
8 mniejszych jabłek
Ciasteczka z jabłkami - przygotowanie
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki.
Za pomocą robota z nożami do siekania połączyć składniki ciasta.
Ciasto wyjąć z misy uformować kulę i przekroić ją na 2 części.
Każdą wałkować na koło i przeciąć na 16 kawałków ( trójkątów ).
Na końcu szerszej strony ciasta kłaść ćwiartki jabłek i zwijać jak rogaliki.
Ciastka kłaść na blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Gotowe ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem i piec je 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika oprószyć cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.