Do fileta wystarczy dodać kolorowe dodatki i mamy super smaczną propozycję na obiad.
Takie kotlety robi się szybko i podajemy je z ulubionymi dodatkami na ciepło.
Jest to danie obiadowe lub na ciepłą kolację podane z pieczywem.
Siekane kotlety drobiowe
Siekane kotlety drobiowe - składniki
1 duża podwójna pierś z kurczaka
1 papryka czerwona ( mała )
1 papryka żółta ( mała )
1 szk startego żółtego sera
2 łyżki mąki
2 jajka
5 pieczarek
1/2 szk posiekanego szczypiorku
1 cebula
1 szk startej cukinii
do smaku :
sól
pieprz
czosnek granulowany
chili
olej do smażenia
Siekane kotlety drobiowe - przygotowanie
Pierś, pieczarki, cebulę, paprykę pokroić.
Wrzucić do miski, dodać starte składniki oraz pozostałe razem z przyprawami.
Wszystko wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej.
Porcje masy kłaść na patelnię i smażyć na rumiano z obu stron.
Usmażone kotlety odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i podawać z ulubionymi dodatkami.
pychota!
OdpowiedzUsuńO tak. Dziękuję :)
Usuń