sobota, 2 listopada 2019

Siekane kotlety drobiowe

Dziś kotlety drobiowe ale w innej wersji czyli siekane.
Do fileta wystarczy dodać kolorowe dodatki i mamy super smaczną propozycję na obiad.
Takie kotlety robi się szybko i podajemy je z ulubionymi dodatkami na ciepło.
Jest to danie obiadowe lub na ciepłą kolację podane z pieczywem.

Siekane kotlety drobiowe



Siekane kotlety drobiowe



Siekane kotlety drobiowe - składniki


1 duża podwójna pierś z kurczaka
1 papryka czerwona ( mała )
1 papryka żółta ( mała )
1 szk startego żółtego sera
2 łyżki mąki
2 jajka
5 pieczarek
1/2 szk posiekanego szczypiorku
1 cebula
1 szk startej cukinii
do smaku :
sól
pieprz
czosnek granulowany
chili
olej do smażenia

Siekane kotlety drobiowe - przygotowanie


Pierś, pieczarki, cebulę, paprykę pokroić.
Wrzucić do miski, dodać starte składniki oraz pozostałe razem z przyprawami.
Wszystko wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej.
Porcje masy kłaść na patelnię i smażyć na rumiano z obu stron.
Usmażone kotlety odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i podawać z ulubionymi dodatkami.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.