sobota, 11 kwietnia 2015

Kolorowa surówka z pekinki

                           Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem różnych warzyw to dodatek do obiadu mięsnego czy rybnego. Kolorki zachęcają do jej zjedzenia a co ważna taka surówka dostarcza nam dużo witamin. No i co tu dużo mówić, jest smaczna,

Surówkę podałam w naczyniu od Porcelana Bogucice


1/4 kapusty pekińskiej
1/2 pęczka rzodkiewki
1/2 świeżego ogórka
1 solidna garść świeżego szpinaku
1/2 czerwonej cebuli
1/2 białej cebuli
1 marchewka
1/4 czerwonej papryki
1/3 pęczka koperku
Do smaku :
sól morska
ocet koperkowy
pieprz kolorowy
cukier
olej rzepakowy

Warzywa takie jak : kapusta, ogórek, rzodkiewka, papryka, cebula pokroić w paski i talarki oraz półtalarki.
Koperek i szpinak posiekać.
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki umieścić w misce i dodać przyprawy do smaku.
Surówkę odstawić na jakieś dziesięć minut aby smaki się przegryzły.
Podawać do dań obiadowych lub jako przekąskę zamiast na przykład kalorycznych słodyczy.

Jeszcze macie okazję na zajrzenie do gazetki i wybranie się na zakupy bo są fajne promocje



4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie. Chętnie kiedyś taką zrobię.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, ja najbardziej lubię takie kolorowe i daję do nich co tam mam pod ręką :)

      Usuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...