sobota, 11 kwietnia 2015

Kolorowa surówka z pekinki

                           Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem różnych warzyw to dodatek do obiadu mięsnego czy rybnego. Kolorki zachęcają do jej zjedzenia a co ważna taka surówka dostarcza nam dużo witamin. No i co tu dużo mówić, jest smaczna,

Surówkę podałam w naczyniu od Porcelana Bogucice


1/4 kapusty pekińskiej
1/2 pęczka rzodkiewki
1/2 świeżego ogórka
1 solidna garść świeżego szpinaku
1/2 czerwonej cebuli
1/2 białej cebuli
1 marchewka
1/4 czerwonej papryki
1/3 pęczka koperku
Do smaku :
sól morska
ocet koperkowy
pieprz kolorowy
cukier
olej rzepakowy

Warzywa takie jak : kapusta, ogórek, rzodkiewka, papryka, cebula pokroić w paski i talarki oraz półtalarki.
Koperek i szpinak posiekać.
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki umieścić w misce i dodać przyprawy do smaku.
Surówkę odstawić na jakieś dziesięć minut aby smaki się przegryzły.
Podawać do dań obiadowych lub jako przekąskę zamiast na przykład kalorycznych słodyczy.

Jeszcze macie okazję na zajrzenie do gazetki i wybranie się na zakupy bo są fajne promocje



4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie. Chętnie kiedyś taką zrobię.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, ja najbardziej lubię takie kolorowe i daję do nich co tam mam pod ręką :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.