Surówkę podałam w naczyniu od Porcelana Bogucice
1/4 kapusty pekińskiej
1/2 pęczka rzodkiewki
1/2 świeżego ogórka
1 solidna garść świeżego szpinaku
1/2 czerwonej cebuli
1/2 białej cebuli
1 marchewka
1/4 czerwonej papryki
1/3 pęczka koperku
Do smaku :
sól morska
ocet koperkowy
pieprz kolorowy
cukier
olej rzepakowy
Warzywa takie jak : kapusta, ogórek, rzodkiewka, papryka, cebula pokroić w paski i talarki oraz półtalarki.
Koperek i szpinak posiekać.
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki umieścić w misce i dodać przyprawy do smaku.
Surówkę odstawić na jakieś dziesięć minut aby smaki się przegryzły.
Podawać do dań obiadowych lub jako przekąskę zamiast na przykład kalorycznych słodyczy.
Jeszcze macie okazję na zajrzenie do gazetki i wybranie się na zakupy bo są fajne promocje
Wygląda bardzo apetycznie. Chętnie kiedyś taką zrobię.
OdpowiedzUsuńDziękuję, ja najbardziej lubię takie kolorowe i daję do nich co tam mam pod ręką :)
UsuńSmaczne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń