środa, 11 listopada 2015

Sałatka na ryżu

Jeśli zostanie Wam trochę ryżu z obiadu to nie wyrzucajcie go.
Dodajcie kilka składników i zróbcie taką na szybko sałatkę.
Możecie podać ją na kolację lub po prostu zjedzcie na przekąskę.
Sałatka ekspresowa i smaczna.


250 g ugotowanego ryżu klik
1 czerwona papryka
200 g ogórka konserwowego
200 g marynowanych pieczarek
1 średnia cebula
sól do smaku
pieprz do smaku
4 łyżki majonezu klikklik

Ugotowany na sypko ryż wystudzić i wrzucić do miski. 
Paprykę umyć,  usunąć z niej  gniazda nasienne i pokroić paprykę w kostkę. 
Cebulę obrać z łupin, opłukać i również pokroić w kostkę. 
Ogórki i pieczarki pokroić tak samo jak paprykę i cebulę w kostkę. 
Wszystkie te składniki dodać do ryżu. 
Następnie włożyć majonez oraz przyprawy do smaku. 
Wymieszać sałatkę i odstawić na około 20 minut aby smaki się przegryzły. 
W przypadku słabej wyczuwalności pieprzu lub soli doprawić jeszcze sałatkę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...