środa, 11 listopada 2015

Sałatka na ryżu

Jeśli zostanie Wam trochę ryżu z obiadu to nie wyrzucajcie go.
Dodajcie kilka składników i zróbcie taką na szybko sałatkę.
Możecie podać ją na kolację lub po prostu zjedzcie na przekąskę.
Sałatka ekspresowa i smaczna.


250 g ugotowanego ryżu klik
1 czerwona papryka
200 g ogórka konserwowego
200 g marynowanych pieczarek
1 średnia cebula
sól do smaku
pieprz do smaku
4 łyżki majonezu klikklik

Ugotowany na sypko ryż wystudzić i wrzucić do miski. 
Paprykę umyć,  usunąć z niej  gniazda nasienne i pokroić paprykę w kostkę. 
Cebulę obrać z łupin, opłukać i również pokroić w kostkę. 
Ogórki i pieczarki pokroić tak samo jak paprykę i cebulę w kostkę. 
Wszystkie te składniki dodać do ryżu. 
Następnie włożyć majonez oraz przyprawy do smaku. 
Wymieszać sałatkę i odstawić na około 20 minut aby smaki się przegryzły. 
W przypadku słabej wyczuwalności pieprzu lub soli doprawić jeszcze sałatkę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.