Jeśli zostanie Wam trochę ryżu z obiadu to nie wyrzucajcie go.
Dodajcie kilka składników i zróbcie taką na szybko sałatkę.
Możecie podać ją na kolację lub po prostu zjedzcie na przekąskę.
Sałatka ekspresowa i smaczna.
250 g ugotowanego ryżu klik
1 czerwona papryka
200 g ogórka konserwowego
200 g marynowanych pieczarek
1 średnia cebula
sól do smaku
pieprz do smaku
Ugotowany na sypko ryż wystudzić i wrzucić do miski.
Paprykę umyć, usunąć z niej gniazda nasienne i pokroić paprykę w kostkę.
Cebulę obrać z łupin, opłukać i również pokroić w kostkę.
Ogórki i pieczarki pokroić tak samo jak paprykę i cebulę w kostkę.
Wszystkie te składniki dodać do ryżu.
Następnie włożyć majonez oraz przyprawy do smaku.
Wymieszać sałatkę i odstawić na około 20 minut aby smaki się przegryzły.
W przypadku słabej wyczuwalności pieprzu lub soli doprawić jeszcze sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.