środa, 14 grudnia 2016

Tortilla z chrupiącym kotletem

Miałam jeszcze placki do tortilla, zostały mi kotlety z obiadu, więc mam znów na szybko coś na ząb.
Wiem, wiem, kilka dni temu była tortilla ale mój mąż mógłby ją jeść codziennie.
Ale jak to mówią, co za dużo to nie zdrowo, więc będzie przerwa na jakiś czas.


2 kotlety schabowe w płatkach kukurydzianych
1 pomidor
1/2 świeżego ogórka
1 szk posiekanej kapusty pekińskiej
4 łyżki prażonej cebulki Fanex
majonez sałatkowy Fanex
sos słodkie chili Fanex
2 placki tortilla Fanex

Kotlety, ( które zostały z obiadu ) pokroić w paski i podsmażyć na odrobinie oleju.
Warzywa pokroić w plasterki.
Placki tortilli podsmażyć na suchej patelni z obu storn.
Na każdy placek polać oba sosy i rozsmarować na plackach.
Następnie ułożyć na plackach warzywa, kotlety, polać dodatkowo sosami i posypać prażoną cebulką.
Tortille zwinąć w rożki i zabezpieczyć folią aluminiową a potem zajadać póki ciepłe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...