środa, 2 sierpnia 2017

Taco po mojemu

Pewnie zauważyliście, że jakiś czas mnie nie było.
Byłam w Małopolsce u rodzinki i na dodatek padł mi laptop.
Prawdopodobnie nic z niego nie odzyskam ale może się uda i trzymajcie kciuki.
Ale spieszę do Was z nowym przepisem.
Jest to moja wersja taco, może się skusicie ?
Oczywiście w przygotowaniu dania pomogły mi Kuchnie Świata.




500 g mięsa wieprzowo - wołowego ( samodzielnie zmielonego )
1 duży pomidor ( pokrojony w kostkę )
1 puszka mieszanki meksykańskiej ( odsączonej z zalewy )
1 ząbek czosnku ( przeciśnięty )
1 mała cebula ( pokrojona w kostkę )
1 pieczona papryka ( pokrojona w kostkę )
200 g salsy Fajita
1 garść rungii ( posiekanej )
do smaku :
sól
pieprz
papryka ostra


Na patelni podsmażyć mięso.
Dodać pomidora, czosnek i cebulę i jeszcze chwilę smażyć.
Następnie dodać rungię, mieszankę i fajitę oraz przyprawy do smaku i paprykę pieczoną i wszystko dusić około 3 minuty.
W miarę potrzeby jeszcze doprawić.
Taco napełniać gorącym farszem i spożywać zaraz po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...