Pewnie zauważyliście, że jakiś czas mnie nie było.
Byłam w Małopolsce u rodzinki i na dodatek padł mi laptop.
Prawdopodobnie nic z niego nie odzyskam ale może się uda i trzymajcie kciuki.
Ale spieszę do Was z nowym przepisem.
Jest to moja wersja taco, może się skusicie ?
Oczywiście w przygotowaniu dania pomogły mi Kuchnie Świata.
500 g mięsa wieprzowo - wołowego ( samodzielnie zmielonego )
1 duży pomidor ( pokrojony w kostkę )
1 puszka mieszanki meksykańskiej ( odsączonej z zalewy )
1 ząbek czosnku ( przeciśnięty )
1 mała cebula ( pokrojona w kostkę )
1 pieczona papryka ( pokrojona w kostkę )
200 g salsy Fajita
1 garść rungii ( posiekanej )
do smaku :
sól
pieprz
papryka ostra
12 taco shells
Na patelni podsmażyć mięso.
Dodać pomidora, czosnek i cebulę i jeszcze chwilę smażyć.
Następnie dodać rungię, mieszankę i fajitę oraz przyprawy do smaku i paprykę pieczoną i wszystko dusić około 3 minuty.
W miarę potrzeby jeszcze doprawić.
Taco napełniać gorącym farszem i spożywać zaraz po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.