Dziś miałam okazję próbować kolejny ser koryciński.
Tym razem był to ser dojrzewający z ziołami prowansalskimi.
Taki ser idealnie sprawdzi się do przekąsek na ciepło ale również na zimno.
Dziś propozycja na ciepło z ciastem francuskim.
A gdzie znajdziecie te pyszne sery ?
Oczywiście u Państwa Agnieszki i Marcina Bielec .
1 op ciasta francuskiego
150 g pomidorków koktajlowych
15 czarnych oliwek
150 g sera dojrzewającego z ziołami prowansalskimi
1 jajko
1 łyżka czarnego sezamu
1,5 cienkiej parówki podwędzanej
Ciasto rozwinąć.
Na jednym z brzegów ( węższy ) ułożyć parówki.
Potem rozłożyć pokrojony w plastry ser, na ser rozrzucić pokrojone pomidorki ( u mnie czerwone i pomarańczowe ) i oliwki.
Zwinąć w roladę i kroić plastry o szerokości około 1 cm.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy ślimaczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem.
Ślimaczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Podawać na ciepło.
Pyszne ślimaczki a serek jest na prawdę pyszny 😊
OdpowiedzUsuńO tak, dziękuję :)
Usuń