środa, 25 kwietnia 2018

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

Takie szparagi lubimy najbardziej.
oczywiście mogą być w samym cieście lub w samym boczku.
Każda wersja jest pyszna.
Ze szparagów można przyrządzić również inne potrawy, na przykład zupy krem czy tarty.
Pełna dowolność pod warunkiem, że lubimy szparagi.



1 pęczek szparagów
1 op ciasta francuskiego
plastry boczku wędzonego parzonego ( tyle ile jest szparagów )
1 jajko

Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałą część.
Ciasto pociąć na tyle pasków ile mamy szparagów.
Tyle samo ma być plastrów boczku.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Na plaster ciasta położyć boczek i zawinąć w to szparagi.
Układać na blasze, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Przekąskę zajadać na ciepło zaraz po przyrządzeniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...