1 duże jajko
125 ml oleju ryżowego
100 ml mleka
50 ml mleczka kokosowego
300 g mąki pszennej
4 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
truskawki
cukier puder do posypania
Mąkę, cukier brązowy i proszek do pieczenia wymieszać w misce. W drugiej misce wymieszać mleko, mleczko kokosowe, olej i jajko. Do suchych składników wlać płynne i najlepiej widelcem wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem. Na wierzch ułożyć po 4 lub więcej truskawek. Blaszkę z babeczkami wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec je przez 30 minut. Po upieczeniu wyjąć babeczki z formy i po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Właśnie zastanawiałam sie , czy takie babeczki udadzą się z truskawkami , otrzymałam odpowiedź. Dziękuję. :)
OdpowiedzUsuńwyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńteż właśnie zrobiłem :D hmm z olejem ryżowym smakują lepiej?
OdpowiedzUsuńz truskawkami to moje ulubione
OdpowiedzUsuńgóra truskawkowych pysznościi!
OdpowiedzUsuńdziękuję za miłe komentarze
OdpowiedzUsuń