sobota, 30 czerwca 2012

Fasolka w objęciach boczku

                                   Dziś na obiad gotowałam fasolkę szparagową z bułką tartą. Odłożyłam trochę gotowanej fasolki i zrobiłam szybką przekąskę z boczkiem wędzonym.


składniki dla jednej osoby
12 szt ugotowanej żółtej fasolki szparagowej
3 plastry wędzonego, parzonego boczku
olej do smażenia

Na patelni grillowej rozgrzać odrobinę oleju.
Fasolki rozdzielić na trzy porcje.
Plastry boczku rozłożyć na desce.
Na koniec każdego plastra ułożyć fasolkę i zwinąć przez środek w rulonik.
Ułożyć boczek z fasolką na patelni i podsmażyć na rumiano.
Podawać od razu po przygotowaniu.

1 komentarz:

  1. dzięki, wykombinowałam tę fasolkę z boczkiem i super smaczne było.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.