2 szk ugotowanego na pomarańczowo ryżu
1,5 szk posiekanej kapusty pekińskiej
200 g kiełbasy żywieckiej
1 puszka kukurydzy
1,5 szk posiekanego szczypiorku
4 łyżki majonezu
6 łyżek ketchupu
sól do smaku
3 szczypty pieprzu kolorowego
1/2 łyżeczki słodkie papryki w proszku
Ryż wsypać na dno miski najlepiej przeźroczystej.
Na ryż wyłożyć posiekaną kapustę pekińską.
Kiełbasę żywiecką pokroić w plastry a następnie w kostkę i wyłożyć ja na kapustę.
Na kiełbasę wysypać odsączona z zalewy kukurydzę.
Na kukurydzę wysypać szczypiorek.
W miseczce wymieszać majonez, ketchup, sól, pieprz i paprykę i polać przygotowanym sosem sałatkę.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.
posmakowałaby mi taka:)
OdpowiedzUsuń