piątek, 13 lipca 2012

Francuskie paczuszki

                                  Szybka i smaczna przekąska na ciepło z ciastem francuskim. Co prawda gotowym, ale i tak było smacznie.


1 opakowanie ciasta francuskiego
4 plastry mielonki wędzonej
1 pomidor
1 kulka mozzarelli ( 150 g )
mix chili birds eye do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
1 jajko

Ciasto rozwinąć i pokroić na cztery części.
Na środku każdego z nich położyć plaster mielonki.
Pomidora umyć, pokroić na cztery plastry i ułożyć na kiełbasie.
Następnie mozzarellę również pokroić na cztery plastry i położyć na pomidorach.
Na koniec oprószyć przyprawami i zawinąć ciasto robiąc paczuszki.
Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajko rozbełtać i posmarować nim paczuszki.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.