300 g mąki pszennej
16 g cukru waniliowego
4 łyżki grubego cukru brązowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
100 ml oleju
5 łyżek maślanki
100 ml mleka
1 szk wydrylowanych czereśni
cukier puder do posypania
16 g cukru waniliowego
4 łyżki grubego cukru brązowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
100 ml oleju
5 łyżek maślanki
100 ml mleka
1 szk wydrylowanych czereśni
cukier puder do posypania
Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier waniliowy i brązowy i wymieszać składniki.
Wrzucić wydrylowane czereśnie i ponownie wymieszać.
Do drugiej miski wlać olej, dodać maślankę, mleko i jajka i też wymieszać.
płynną masę przelać do miski ze składnikami z czereśniami i najlepiej widelcem wymieszać gęstą masę.
Do formy na muffinki włożyć papilotki i napełnić je ciastem.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 30 minut.
Po upieczeniu wyjąć babeczki i wystudzić na kratce a następnie posypać cukrem pudrem.
Wrzucić wydrylowane czereśnie i ponownie wymieszać.
Do drugiej miski wlać olej, dodać maślankę, mleko i jajka i też wymieszać.
płynną masę przelać do miski ze składnikami z czereśniami i najlepiej widelcem wymieszać gęstą masę.
Do formy na muffinki włożyć papilotki i napełnić je ciastem.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 30 minut.
Po upieczeniu wyjąć babeczki i wystudzić na kratce a następnie posypać cukrem pudrem.
czereśniowe małe cuda
OdpowiedzUsuń