czwartek, 12 lipca 2012

Czereśniowe babeczki

                                  W babeczkach lubię to, że są proste w wykonaniu, za każdym razem można kombinować ze składnikami. A najważniejsze, że wszystkim smakują.


300 g mąki pszennej
16 g cukru waniliowego
4 łyżki grubego cukru brązowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
100 ml oleju
5 łyżek maślanki
100 ml mleka
1 szk wydrylowanych czereśni
cukier puder do posypania
 
Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier waniliowy i brązowy i wymieszać składniki.
Wrzucić wydrylowane czereśnie i ponownie wymieszać.
Do drugiej miski wlać olej, dodać maślankę, mleko i jajka i też wymieszać.
płynną masę przelać do miski ze składnikami z czereśniami i najlepiej widelcem wymieszać gęstą masę.
Do formy na muffinki włożyć papilotki i napełnić je ciastem.
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 30 minut.
Po upieczeniu wyjąć babeczki i wystudzić na kratce a następnie posypać cukrem pudrem.
 

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.