środa, 1 sierpnia 2012

Paprykowa alla salsa

                          Szybki sos do wędlin lub mięs na zimno z pokrojonych w drobną kosteczkę kolorowych papryk, pomidorów i cebuli.



1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1/2 zielonej papryki
1 cebula czerwona
1 średni żółty pomidor
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
3 łyżki ketchupu
2 łyżki majonezu

Papryki pozbawione gniazd nasiennych i umyte pokrój w drobną kosteczkę.
Pomidora umyj, cebulę obierz i także umyj, po czym pokrój również w kostkę.
Wszystkie składniki wsyp do miski, dodaj sól i pieprz do smaku oraz ketchup i majonez.
Wymieszaj i odstaw na jakieś 5 minut aby smaki się przegryzły.
W razie konieczności jeszcze dopraw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.