środa, 1 sierpnia 2012

Sałatka eksplozja smaku

                   Gdy nabierzesz ochoty na sałatkę to nic prostszego jeśli masz składniki. Kilka minut i sałatka gotowa.


5 środkowych liści sałaty rzymskiej
5 gałązek sałaty frisee czerwonej
1 duży liść sałaty radicchio
2 mini kulki mozarrelli
6 czarnych oliwek
6 zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
kilka marynowanych cebulek perłowych
2 koktajlowe pomidorki
1 łyżka kukurydzy z puszki
1 łyżka czerwonej fasoli z puszki
2 łyżki grzanek czosnkowych
1 łyżka rzeżuchy
sos :
1 łyżka octu winnego z białego wina
3 łyżki oleju ryżowego
mix chili scoth bonnet do smaku
czarna sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Składniki sosu dokładnie wymieszaj np. umieszczając w małym słoiczku z nakrętką energicznie potrząsając.
Sałaty umyj i osusz, porwij na kawałki.
Na talerzu rozłóż sałaty.
Pomidorki i mozzarellę pokrój na kawałki i rozłóż na talerzu.
Oliwki, cebulkę, kukurydzę i fasolę także dodaj do sałaty.
Na koniec posyp grzankami, rzeżuchą i polej sosem.
Sałatkę odstaw na 5 minut aby smaki się przegryzły.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.