niedziela, 23 września 2012

Makrelowa pasta kanapkowa

                                 Uwielbiam makrelę wędzoną a z makreli często robię pasty. Ta pasta jest z jajkiem, papryką, dymką i dodatkami. Pieczywo, masełko i pasta i mamy super śniadanie lub kolację.

 
1 wędzona makrela
3 jajka ugotowane na twardo
1/2 czerwonej papryki
3 dymki ze szczypiorem
1 łyżeczka ostrej musztardy
1 łyżka majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka ostra do smaku

Makrelę obrać ze skóry, pozbawić grzbietu i usunąć dokładnie ości.
Podzielić ją na małe kawałeczki.
Dymkę opłukać i pokroić.
Paprykę pokroić w małą kosteczkę a jajka po obraniu pokroić na siatce do sałatki.
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać majonez, musztardę i przyprawy i wymieszać.
Pastę podawać z pieczywem.

6 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. jak ktoś lubi takie składniki to polecam, bo rzeczywiście jest pyszna :)

      Usuń
  2. Uwielbiam, tylko obieranie ości mnie złości>))ale się zrymowało:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też nie lubię obierać z ości, dlatego często jemy makrelę po prostu w całości i każdy sam sobie obiera. Ale czasami mam wenę i robię właśnie pasty.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.