- 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka skórki pomarańczowej ( drobno krojonej, suszonej )
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 50 ml mleka
- 200 ml wody
W małym rondelku zagotować wodę. Wsypać skórkę pomarańczową i cynamon i
na maleńkim gazie gotować 5 minut bez przykrycia po czym zdjąć z ognia.
Kawę wsypać do filiżanki. Naparem pomarańczowo cynamonowym zaparzyć kawę
ale przez siteczko, aby kawałki skórki zostały na sitku. Mleko lekko
zamieszać i delikatnie wlać do kawy, dodać cukier brązowy i wymieszać.
Musiała być przepyszna:)
OdpowiedzUsuńZapraszam na konkurs z firmą PRYMAT na danie świąteczne : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/11/konkurs-z-firma-prymat-edycja-swiateczna.html