- 400 g kapusty pekińskiej
- 1 żółta papryka
- 3 liście pora
- 1 czerwona cebula
- 1/2 granatu ( pestki )
- 1 duża marchewka
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- cukier do smaku
- ocet do smaku
- 5 łyżek oleju
Kapustę pekińską posiekać. Pora umyć i pokroić w paski, pestki granatu
wyjąć ze skóry. Paprykę i cebule pokroić w paseczki, marchewkę obrać,
umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki umieścić w
misce, dodać przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić około 5 minut do
przegryzienia się smaków.
Ale smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńdziękuję Anika :)
UsuńTakie salatki to vitaminowa bomba
OdpowiedzUsuńTak, to bomba witaminowa :)
UsuńHejka,Ewo:
OdpowiedzUsuńMoge stwierdzic smialo,ze surowki to moje 'hobby'.Z granatem nie probowalam jeszcze-swietne to polaczenie a granat 'zaostrza' smak surowki i daje wieksza wilgotnosc a poza tym to jest 'witaminowa bomba' i powinno sie te owocki wcinac.Tutaj sa dostepne calorocznie,wiec kupuje,ale do tej pory po prostu zjadalam owoc bez innego zastosowania:-)Pekinska kapusta bywa,ale tylko w niektorych ,wiekszych sklepach,chyba nie jest bardzo doceniana w Szwecji a szkoda,bo na tej bazie mozna robic naprawde mnostwo ciekawych surowek.
-Usciski-
-Halinka-
Ja granaty mogę jeść codziennie.Pozdrawiam Halinko :)
Usuń