niedziela, 23 grudnia 2012

Krokietowe roladki

                      A to są niby zwykłe krokiety z kapustą i grzybami a jednak inne. Tradycyjnie krokiety panieruje się i smaży. Te krokieciki zapiekłam w piekarniku. Pyszne do czerwonego barszczyku lub same. Niestety usunęłam oryginalne zdjęcie i wkleiłam z nickiem jaki mam na stronach kulinarnych. Tak więc zdjęcie jest mojego autorstwa ( nie przywłaszczone ).

  • NA NALEŚNIKI
  • 500kg mąki
  • 1 litr mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • FARSZ
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 3 cebule
  • 1 kg grzybów gotowanych i drobno pokrojonych
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • dodatkowo 1 jajko
  •  
  •  PRZYGOTOWANIE:
    Kapustę ugotować. Grzyby oczyścić, drobno pokroić i ugotować. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Składniki na naleśniki dokładnie rozmieszać na jednolitą masę. Smażyć naleśniki bez polewania tłuszczem patelni, gdyż w cieście jest już olej. Ugotowaną kapustę odcedzamy. Na patelni smażymy ugotowane grzyby i cebulę i dodajemy do kapusty. Doprawimy do smaku solą i pieprzem. Na usmażone naleśniki kłaść po czubatej łyżce stołowej farsz,rozsmarować po powierzchni naleśnika i zwinąć w roladę. Rolady układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy je rozmąconym jajkiem. Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy 15-20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.