- 700 g kiszonej kapusty
- 1 marchewka
- 1 czerwona cebula
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 25 g kiełków brokuła
- 25 g kiełków rzodkiewki
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- cukier do smaku
- 60 ml oleju
Jeżeli kapusta ma dużo soku to lekko ją odcisnąć i pokroić po czym
wrzucić do miski. Marchewkę i cebulę obrać, umyć i cebule pokroić w
kostkę a marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki
opłukać, osuszyć i posiekać i dodać do kapusty razem z marchewką i
cebulą. Następnie dodać kiełki i przyprawy do smaku oraz olej i
wymieszać surówkę. Podawać po około 10 minutach, ewentualnie jeszcze
doprawić.
Pyszna i zdrowa :)
OdpowiedzUsuńO tak, pyszna i zdrowa :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńNie jadłam nigdy surówki z kiełkami :) pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńKasiu spróbuj, bo jest smaczna :)
Usuńprawdziwa bomba witaminowa!
OdpowiedzUsuńdokładnie tak :)
Usuń