czwartek, 27 grudnia 2012

Surówka z kiszonej kapusty z kiełkami

                           Surówka z kiszonej kapusty najlepiej smakuje do ryby lub gulaszu. Przynajmniej ja tak lubię. Z dodatkiem kiełków jest jeszcze smaczniejsza a przede wszystkim zdrowsza, bo kiełki mają bardzo dużo witamin.

  • 700 g kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 25 g kiełków brokuła
  • 25 g kiełków rzodkiewki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • cukier do smaku
  • 60 ml oleju
  PRZYGOTOWANIE:
Jeżeli kapusta ma dużo soku to lekko ją odcisnąć i pokroić po czym wrzucić do miski. Marchewkę i cebulę obrać, umyć i cebule pokroić w kostkę a marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać i dodać do kapusty razem z marchewką i cebulą. Następnie dodać kiełki i przyprawy do smaku oraz olej i wymieszać surówkę. Podawać po około 10 minutach, ewentualnie jeszcze doprawić.

7 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.