- 4 płaty śledziowe w oleju klik, klik
- 2 łyżki cebulki ze śledzi w oleju
- 3 połówki suszonych pomidorów w oleju
- 1/2 małej czerwonej papryki klik
- 2 ogórki konserwowe
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki kukurydzy z puszki klik,
- sól morska do smaku
- 1 szczypta cukru
- pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
- 2 łyżki oleju ryżowego
sposób przygotowania :
Śledzie pokroić na paseczki, cebulę odsączyć z oleju. Ogórki pokroić na
półplasterki, paprykę i pomidory na paseczki a kukurydzę odsączyć z
zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać posiekaną natkę
pietruszki i przyprawy do smaku i wymieszać. Wstawić do lodówki do
przegryzienia się smaków.
Twoje przepisy są genialne, ostatnio jeden widziałam w gazetce, mówię do siostry, patrz to ta Ewa, co prowadzi blog i faktycznie :)
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt !
Dziękuję Kruszynko.
UsuńTobie, Twojej siostrze i bliskim również życzę Wesołych świąt :)
sałatki to zawsze najpyszniejsze dla mnie potrawy, Twoja prezentuje się świetnie i świątecznie;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuńDzięki Asiu :)
OdpowiedzUsuń