- 500 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 250 g cienkiej kiełbasy
- 2 łyżki smalcu
- 1 łyżeczka granulowanej cebuli
- sól czosnkowa do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- ostra papryka do smaku
- 50 g żółtego sera
- Przygotowanie :Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Na patelni roztopić smalec. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu. Dodać pokrojone ziemniaki oraz przyprawy i smażyć na złoty kolor od czasu do czasu mieszając. Na koniec na ziemniaki zetrzeć ser i wymieszać. Podając można polać ketchupem.
niedziela, 2 grudnia 2012
Wiejskie jadło
Czasami jest tak, że w lodówce mamy przysłowiowe światło, jakieś resztki i nic więcej. Można zatem przyrządzić wiejskie jadło z ziemniaków. Niby proste a jakie smaczne i szybkie do zrobienia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.