niedziela, 2 grudnia 2012

Wiejskie jadło

                                Czasami jest tak, że w lodówce mamy przysłowiowe światło, jakieś resztki i nic więcej. Można zatem przyrządzić wiejskie jadło z ziemniaków. Niby proste a jakie smaczne i szybkie do zrobienia.

  • 500 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 250 g cienkiej kiełbasy
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 łyżeczka granulowanej cebuli
  • sól czosnkowa do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • ostra papryka do smaku
  • 50 g żółtego sera
  •  Przygotowanie :
    Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Na patelni roztopić smalec. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu. Dodać pokrojone ziemniaki oraz przyprawy i smażyć na złoty kolor od czasu do czasu mieszając. Na koniec na ziemniaki zetrzeć ser i wymieszać. Podając można polać ketchupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.